gif

Politika privatnosti

(Poslednje ažuriranje: 10. oktobar 2019.)

NAO MEDIA SYSTEMS DOO i njegov proizvod, srpskosrce.com, (zajedno, „mi“, „nas“, „naša“, „kompanija“ ili „NAO MEDIA SYSTEMS DOO„) su posvećeni zaštiti privatnosti pojedinaca koji posete Veb lokacije kompanije (“Posetioci”), pojedinci koji se registruju da koriste Usluge kao što je definisano u daljem tekstu (“Klijenti”), i pojedinci koji se registruju da prisustvuju korporativnim događajima Kompanije (“Učesnici”). Ova Politika privatnosti opisuje praksu privatnosti NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a u vezi sa korišćenjem Veb lokacija Kompanije i srodnih aplikacija i usluga koje nudi NAO MEDIA SYSTEMS DOO (zajedno, “Usluge”).

Ova Politika privatnosti objašnjava praksu u vezi sa prikupljanjem, upotrebom i otkrivanjem informacija koje primamo kada koristite vebsajt srpskosrce.com ili odgovarajuću povezanu mobilnu aplikaciju, kao i vaš izbor u pogledu korišćenja, pristupa i ispravljanja vaših ličnih podataka.

1. Pokrivenost Veb sajtova

Ova Politika privatnosti pokriva informacije o veb sajtovima koji su povezani sa ovom Politikom privatnosti, uključujući i veb sajt i platformu koji su dostupni na https://www.srpskosrce.com (zajedno nazvani “NAO MEDIA SYSTEMS DOO Veb lokacije” ili “Veb lokacije kompanije”).

Veb lokacije NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a mogu da sadrže linkove na druge Veb lokacije. Praksa informisanja ili sadržaj takvih drugih veb sajtova regulisani su izjavama o privatnosti takvih drugih Veb lokacija. Kompanija vas podstiče da pregledate izjave o privatnosti drugih Veb lokacija da biste razumeli njihove prakse informisanja.

2. Prikupljene informacija

Kada izpazite interesovanje za dobijanje dodatnih informacija o Uslugama, ili se registrujete da koristite Veb lokacije ili druge usluge, ili se registrujete za neki događaj, NAO MEDIA SYSTEMS DOO od vas zahteva da pružite kompaniji lične podatke za kontakt, kao što su ime, prezime, ime kompanije, adresa, broj telefona, poštanski broj i e-mejl adresa (“Obavezni kontakt podaci”). Prilikom kupovine Usluga ili registracije za neki događaj, NAO MEDIA SYSTEMS DOO može takođe tražiti od vas da kompaniji dostavite finansijski podaci i informacije o načinu plaćanja, kao što su to ime i adresa za slanje računa, broj kreditne kartice i broj zaposlenih u organizaciji koji će koristiti Usluge (“Podaci o naplati”). Nove zemlje članice mogu od vas tražiti da pružite dodatne informacije, kao što su godišnji prihodi preduzeća, broj zaposlenih, oblast delatnosti ili da ažurirate informacije o korisničkom profilu, polu (“Opcioni podaci”). Kada se kao posetilac prijavite za posao u kompaniji, NAO MEDIA SYSTEMS DOO od vas može da zahteva da dostavite dodatne lične informacije kao i radnu biografiju (“Informacije o podnosiocu zahteva”). Ako odlučite da kreirate NAO MEDIA SYSTEMS DOO nalog putem usluge treće strane, možda ćete morati da nam dostavite informacije kao što su korisničko ime ili adresa e-pošte za svoj nalog kod trećeg lica, tako da se vaš identitet može potvrditi. Kada je autentifikacija završena, moći ćemo da pristupimo određenim informacijama na osnovu vaših dozvola od servisa treće strane (“Podaci o autentičnosti”). Kroz opciju „unesi kontakt“, mi takođe možemo da prikupimo informacije kao što su ime, prezime, ime kompanije, adresa, broj telefona ili e-mejl adresa kontakata koje ste izabrali da podelite sa nama („Unesi Podatke“). Naši serveri automatski pamte informacije o tome kako osoba koristi NAO MEDIA SYSTEMS DOO, uključujući adrese internet protokola (IP), tipove pretraživača, operativne sisteme, stranice ili osobine NAO MEDIA SYSTEMS DOO koje su korišćene i vreme provedeno na njima, datum / vreme, termini za pretraživanje, u nekim slučajevima prikupljamo i čuvamo informacije o tome gde se nalazite, kao što je pretvaranje vaše IP adrese u grubu geolokaciju i druge statistike (“Informacije o korišćenju NAO MEDIA SYSTEMS DOO”). Obavezni podaci za kontakt, informacije o naplati, informacije o aplikantima, opcione informacije, informacije o autentičnosti, informacije o uvozu, informacije o korišćenju NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a i sve druge informacije koje pošaljete NAO MEDIA SYSTEMS DOO-u ili preko Usluga zajednički se nazivaju „Podaci“.

Dok se krećete preko Veb lokacija kompanije, NAO MEDIA SYSTEMS DOO takođe može da prikuplja informacije putem korišćenja najčešće korišćenih alata za prikupljanje informacija, kao što su kolačići i Veb fleš signali („Navigacione informacije na veb sajtu“). Informacije o navigaciji na veb sajtu obuhvataju standardne informacije iz vašeg veb pregledača (kao što su tip pretraživača i jezik pretraživača), vašu IP adresu i radnje koje preduzimate na Veb lokacijama kompanije (kao što su pregledane veb stranice i linkovi). Za dodatne informacije o prikupljanju informacija o navigaciji na veb-stranicama od strane NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a i drugih, pogledajte odjeljak pod naslovom „Informacije o navigaciji veb-stranicama“ u nastavku.

3. Korišćenje prikupljenih informacija

Kompanija koristi podatke o klijentima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a za obavljanje traženih usluga. Na primer, ako popunite Veb obrazac „Kontaktiraj me“, Kompanija će koristiti date informacije da vas kontaktira u vezi vašeg iskazanog interesovanja za Usluge.

Kompanija koristi podatke o učesnicima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a za planiranje i organizovanje korporativnih događaja, domaćih onllajn foruma i društvenih mreža u kojima učesnici događaja mogu da učestvuju, i da popuni profile na mreži za učesnike na Veb lokacijama kompanije. Dodatne informacije o praksi privatnosti kompanije u vezi sa podacima o učesnicima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a mogu se naći u dodatnim izjavama o privatnosti na veb-sajtovima događaja, u zavisnosti od slučaja. Za više informacija o oglasnim tablama, blogovima ili sobama za četovanje koje pruža ili će da pruža NAO MEDIA SYSTEMS DOO u vezi sa korporativnim događajima, molimo pogledajte odeljak pod naslovom “Javni forumi, uputite prijatelja i izjave klijenata”.

Kompanija takođe može koristiti podatke o kupcima NAO MEDIA SYSTEMS DOO i podatke o učesnicima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a u marketinške svrhe. Na primer, Kompanija može da koristi informacije koje ste dali da vas kontaktira da bi dalje diskutovali o vašem interesovanju za Usluge i da vam šalju informacije o kompaniji, njenim partnerima i partnerima, kao što su informacije o promocijama ili događajima.

NAO MEDIA SYSTEMS DOO koristi informacije o naplati kako bi proverio finansijske kvalifikacije i naplatio potraživanja od potencijalnih i trenutnih klijenata i učesnika.

NAO MEDIA SYSTEMS DOO koristi Navigacione informacije na veb sajtu za upravljanje i poboljšanje Veb lokacija ili usluga kompanije. Kompanija takođe može da koristi Navigacione informacije na Veb lokaciji ili u kombinaciji sa podacima o klijentima NAO MEDIA SYSTEMS DOO i podacima o učesnicima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a kako bi pružila personalizovane informacije o kompaniji. Za dodatne informacije o korišćenju Navigacione informacije na veb sajtu, molimo vas da pogledate odeljak pod naslovom „Informacije o navigaciji na veb sajtu“.

NAO MEDIA SYSTEMS DOO koristi informacije o aplikantima, informacije o uvozu i informacije o autentičnosti za ograničeni razlog zbog kojeg nam je dostavljen, kao što je pronalaženje nekoga koga poznajete pomoću NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a ili za dodavanje nekoga na vaš sajt. Ako smatrate da vam je jedan od vaših kontakata dao vaše lične podatke i da želite da ga uklonite iz naše baze podataka, kontaktirajte nas ovde.

NAO MEDIA SYSTEMS DOO koristi informacije o korišćenju NAO MEDIA SYSTEMS DOO (i može da angažuje treće strane da analiziraju) da bi prilagodio i poboljšao NAO MEDIA SYSTEMS DOO. Takođe koristimo IP adrese za generisanje agregatnih, neidentifikujućih informacija o tome kako se NAO MEDIA SYSTEMS DOO koristi, a ako se takva IP adresa pretvori u grubu geolokaciju, možemo koristiti takve informacije o lokaciji da bismo poboljšali i personalizovali NAO MEDIA SYSTEMS DOO.

4. Navigacione informacije na veb sajtu, kolačići, veb fleševi i IP adrese

NAO MEDIA SYSTEMS DOO koristi najčešće korišćene alate za prikupljanje informacija, kao što su kolačići, veb bikonsi ili slične tehnologije, za prikupljanje informacija sa vašeg računara ili mobilnog uređaja dok se krećete preko Veb lokacija kompanije („Navigacione informacije na veb lokaciji“). Ovaj odeljak opisuje tipove Navigacione informacije na veb sajtu koje se koriste na Veb lokacijama Kompanije i kako se te informacije mogu koristiti.

Kolačići

Srpskosrce.com i odgovarajuća mobilna aplikacija koriste kolačiće kako bi olakšali i osmislili interakcije sa Veb lokacijama kompanije. Kada posetite neku od Veb lokacija kompanije, naši serveri šalju kolačić na vaš računar. Samostojeći, kolačići vas ne identifikuju lično; oni samo prepoznaju vaš Veb pretraživač. Ukoliko se ne odlučite da se identifikujete sa nama, bilo da reagujete na promotivnu ponudu, otvarate nalog ili popunjavate veb obrazac (kao što je „Kontaktirajte me“ ili „besplatni probni period“ veb obrazac), nećete biti lično identifikovano od strane Kompanije.

Srpskosrce.com koristi kolačiće koji se zasnivaju na sesiji i koji se baziraju na trajnosti. Kolačići sesije postoje samo tokom jedne sesije. Oni nestaju sa vašeg računara kada zatvorite softver pregledača ili isključite računar. Stalni kolačići ostaju na računaru nakon što zatvorite pregledač ili isključite računar. Imajte na umu da ako onemogućite mogućnost Veb pregledača da prihvata kolačiće, moći ćete da se krećete preko Veb lokacija kompanije, ali nećete moći uspešno da koristite Usluge.

U nastavku je opisano kako koristimo različite kategorije kolačića i opcije za upravljanje postavkama kolačića.

Tip kolačića, Opis, Upravljanje postavkama

Obavezni kolačići

Obavezni kolačići omogućavaju navigaciju preko Veb lokacija kompanije i korišćenje njenih funkcija, kao što su pristup bezbednim oblastima Veb lokacija i korišćenje NAO MEDIA SYSTEMS DOO usluga.

Ako ste se odlučili da identifikujete sebe NAO MEDIA SYSTEMS DOO-u, kompanija koristi kolačiće koji sadrže šifrovane informacije kako bi omogućili kompaniji da vas jedinstveno identifikuje. Svaki put kada se prijavite na Usluge, kolačić koji sadrži šifrovani, jedinstveni identifikator koji je vezan za vaš račun, nalazi se na vašem pretraživaču. Ovi kolačići omogućavaju kompaniji da vas jedinstveno identifikuje kada se prijavite na usluge i da obradite vaše transakcije i zahteve na mreži. Pošto su neophodni kolačići neophodni za rad Veb lokacija kompanije i usluga, ne postoji opcija da se isključe ovi kolačići.

Kolačići za izvedbu

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji koriste naše veb stranice, uključujući stranice na koje posjetitelji najčešće dolaze i ako primaju poruke o pogreškama s određenih stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije koje pojedinačno identifikuju posetioca. Sve informacije koje prikupljaju kolačići su agregirane i anonimne. Koristi se samo za poboljšanje funkcionisanja i izvršavanja Veb lokacije kompanije.

Od vremena do vremena, NAO MEDIA SYSTEMS DOO angažuje treće strane da prate i analiziraju statističke podatke o upotrebi i obimu od pojedinaca koji posete Veb lokacije kompanije. NAO MEDIA SYSTEMS DOO takođe može koristiti Fleš kolačiće za ove svrhe. Da biste saznali kako da isključite kolačiće za performanse pomoću postavki pregledača, kliknite ovde.

Kolačići funkcionalnosti

Funkcionalni kolačići dozvoljavaju Veb lokacijama kompanije da zapamte informacije koje ste uneli ili koje odabire (kao što su korisničko ime, jezik ili vaš region) i pružaju poboljšane, osobnije funkcije. Ovi kolačići vam takođe omogućavaju da optimizujete korišćenje NAO MEDIA SYSTEMS DOO usluga nakon prijave. Ovi kolačići se takođe mogu koristiti za pamćenje promena koje ste napravili u veličini teksta, fontovima i drugim delovima veb stranica koje možete prilagoditi. NAO MEDIA SYSTEMS DOO koristi lokalne zajedničke objekte, poznate i kao Fleš kolačiće, za čuvanje vaših preferencija ili prikazivanje sadržaja na osnovu onoga što vidite na Veb lokacijama kompanije da biste personalizovali vašu posetu. Da biste saznali kako da isključite kolačiće funkcionalnosti pomoću postavki pregledača, kliknite ovde. Imajte na umu da isključivanje može uticati na funkcionalnost koju primate kada posećujete Veb lokacije kompanije.

Ciljanje ili oglašavanje kolačića s vremena na vreme, NAO MEDIA SYSTEMS DOO angažuje treće strane da prate i analiziraju statističke podatke o upotrebi i obimu od pojedinaca koji posete Veb lokacije kompanije. NAO MEDIA SYSTEMS DOO ponekad koristi kolačiće koje isporučuju treće strane kako bi pratili učinak reklama kompanije. Na primer, ovi kolačići pamte koji su pretraživači posetili Veb lokacije kompanije. Informacije koje se dostavljaju trećim stranama ne uključuju lične podatke, ali te informacije mogu biti ponovo povezane sa ličnim podacima nakon što ih kompanija primi.

Nove zemlje članice takođe sklapaju ugovore sa trećim stranama koje oglašavaju mreže koje prikupljaju IP adrese i druge informacije sa veb svetionika (vidi dole) na Veb stranicama kompanije, od e-pošte i na Veb stranicama trećih strana. Oglasne mreže prate vaše aktivnosti na mreži tokom vremena i na različitim lokacijama ili drugim mrežnim uslugama prikupljanjem informacija o navigaciji na veb sajtu automatskim sredstvima, uključujući i korišćenje kolačića. Ove tehnologije vas mogu prepoznati na različitim uređajima koje koristite, kao što su desktop ili laptop računar, pametni telefon ili tablet. Treće strane koriste ove informacije za oglašavanje proizvoda i usluga prilagođenih vašim interesima. Ove reklame možete da vidite na drugim Veb lokacijama ili mobilnim aplikacijama na bilo kom od vaših uređaja. Ovaj proces nam takođe pomaže da upravljamo i pratimo efikasnost naših marketinških napora. Treće strane, sa kojima Kompanija partneri pružaju određene funkcije na Veb stranicama Kompanije ili za prikazivanje reklama na osnovu aktivnosti pretraživanja veba, koriste Fleš kolačiće za prikupljanje i čuvanje informacija. Fleš kolačići se razlikuju od kolačića preglednika zbog količine, tipa i načina skladištenja podataka. Da biste saznali više o ovim i drugim reklamnim mrežama i njihovim uputstvima za isključivanje, kliknite ovde i ovde.

Veb Bikons

NAO MEDIA SYSTEMS DOO koristi Veb svetionike (bikonse) samostalno ili u kombinaciji sa kolačićima kako bi prikupila informacije o korišćenju Veb lokacija kompanije i posetiocima i interakciji sa e-poštom kompanije. Veb bikons su jasne elektronske slike koje mogu prepoznati određene vrste informacija na vašem računaru, kao što su kolačići, kada ste pogledali određenu Veb lokaciju vezanu za Veb bikons, i opis Veb lokacije povezane sa Veb bikonsom. Na primer, NAO MEDIA SYSTEMS DOO mogu da postavljaju Veb bikons u marketinške e-poruke koje obaveštavaju kompaniju kada kliknete na link u e-poruci koji vas usmerava na jednu od Veb lokacija kompanije. NAO MEDIA SYSTEMS DOO koristi Veb bikons za upravljanje i poboljšanje Veb lokacija kompanije i komunikacije putem e-pošte.

Usluge mogu koristiti naši klijenti za prikupljanje određenih informacija o pojedincima i njihovim aktivnostima na mreži, kao što su interakcije sa internetskim sadržajem klijenta i elektronskim komunikacijama. Naše Usluge koriste kolačiće i druge tehnologije praćenja kako bi omogućile našim klijentima da shvate kako komunicirate sa njihovim sadržajem i elektronskim komunikacijama. Klijenti su odgovorni za poštivanje svih zakonskih zahtjeva u korištenju bilo kojih tehnologija praćenja koje su dostupne putem Usluga, uključujući poštivanje bilo kakvih zahtjeva za obavještavanje i pristanak, informiranje pojedinaca o tome kako se odustati od određenih tehnologija i otkrivanje upotrebe takvih tehnologija u njihovim odgovarajućim izjavama o privatnosti.

IP Adresa

Kada posećujete Veb lokacije Kompanije, Kompanija prikuplja vaše IP adrese za praćenje i objedinjavanje neosobnih podataka. Na primer, NAO MEDIA SYSTEMS DOO koristi IP adrese za praćenje regiona iz kojih klijenti i posetioci prelaze preko Veb lokacija kompanije. NAO MEDIA SYSTEMS DOO takođe prikuplja IP adrese od klijenata kada se prijave u usluge kao deo bezbednosnih funkcija kompanije „Potvrda identiteta“ i „Ograničenja IP opsega“. NAO MEDIA SYSTEMS DOO takođe sakuplja IP adrese od korisnika kada se uloguju u usluge kao deo bezbednosnih funkcija kompanije „Potvrda identiteta“ i „ograničenja IP opsega“.

IP Adrese

Funkcije društvenih medija

Veb lokacije kompanije mogu da koriste funkcije društvenih medija, kao što je dugme „kao što je Fejsbuk“ („Funkcije društvenih medija“). Ove funkcije mogu prikupljati vašu IP adresu i stranicu koju posjećujete na Veb lokaciji kompanije i mogu postaviti kolačić da bi omogućili ispravno funkcioniranje. Takve opcije društvenih medija mogu vam dati mogućnost da informacije o vašim aktivnostima na veb-lokaciji kompanije postavite na vašu profilnu stranicu koju pruža treća strana mreža društvenih medija kako biste mogli da delite sa drugima u vašoj mreži. Funkcije za društvene medije hostuje treća strana ili su smeštene direktno na Veb lokaciji kompanije. Vaše interakcije sa ovim funkcijama regulisane su politikom privatnosti kompanije koja pruža relevantne funkcije društvenih medija.

Ne pratite

Trenutno, različiti pretraživači – uključujući Internet Ekplorer, Fajerefoks i Safari – nude opciju „ne prati“ ili „DNT“ koja se oslanja na tehnologiju poznatu kao DNT zaglavlje, koja šalje signal Veb lokacijama koje je korisnik posjetio podešavanje korisnikovog DNT preferenci. NAO MEDIA SYSTEMS DOO se trenutno ne obavezuje da reaguje na DNT signale pretraživača u vezi sa Veb lokacijama kompanije, delimično zato što industrijske grupe, tehnološke kompanije ili regulatori nisu usvojili zajednički industrijski standard za DNT, uključujući ni konzistentan standard tumačenja namere korisnika. NAO MEDIA SYSTEMS DOO ozbiljno shvata privatnost i smisleni izbor i ulaže napore da nastavi da prati razvoj događaja u vezi sa tehnologijom DNT pretraživača i implementacijom standarda.

Oglašavanje

Mi takođe sarađujemo sa trećom stranom da bismo prikazali reklame na našem veb sajtu ili da upravljamo oglašavanjem na drugim sajtovima. Naši partneri treće strane mogu koristiti kolačiće ili slične tehnologije kako bi vam omogućili oglašavanje na osnovu vaših aktivnosti i interesa. Ako želite da se isključite iz oglašavanja zasnovanog na interesovanju, kliknite ovde, ili ako se nalazite u Evropskoj uniji kliknite ovde. Napominjemo da ćete i dalje primati generičke oglase.

5. Javni Forumi, Preporučite prijateljima i Izjave kupaca – Odricanje od odgovornosti

NAO MEDIA SYSTEMS DOO može da obezbedi oglasne table, blogove ili čet-sobe na Veb stranicama kompanije. Svi lični podaci koje odaberete da pošaljete na takvom forumu mogu biti pročitani, prikupljeni ili korišćeni od strane drugih koji posećuju ove forume i mogu se koristiti za slanje neželjenih poruka. NAO MEDIA SYSTEMS DOO nije odgovoran za lične informacije koje odaberete da pošaljete na ovim forumima.

Klijenti i posetioci mogu da odluče da koriste program preporuke kompanije da obaveste prijatelje o Veb lokacijama kompanije. Prilikom korišćenja programa upućivanja, Kompanija traži ime prijatelja i adresu e-pošte. NAO MEDIA SYSTEMS DOO će automatski poslati prijatelju jednokratnu e-poruku koja ga poziva da poseti Veb lokacije Kompanije. NAO MEDIA SYSTEMS DOO ne čuva ove informacije.

NAO MEDIA SYSTEMS DOO objavljuje listu klijenata i izjave na Veb stranicama kompanije koje sadrže informacije kao što su imena i naslovi korisnika. NAO MEDIA SYSTEMS DOO dobija saglasnost svakog klijenta pre nego što objavi bilo koju informaciju na takvoj listi ili postavi izjave.

6. Deljenje prikupljenih informacija

Provajderi

Nove zemlje članice mogu deliti podatke o posetiocima, kupcima i učesnicima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a s ugovornim pružanjem usluga Kompanije kako bi ti davaoci usluga mogli pružati usluge u naše ime. Bez ograničavanja gore navedenog, NAO MEDIA SYSTEMS DOO može da deli podatke o posetiocima, klijentima i učesnicima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a sa davaocima usluga kompanije kako bi osigurali kvalitet pruženih informacija, kao i sa društvenim mrežama i medijskim veb stranama trećih strana, kao što je Fejsbuk, za marketing i oglašavanje na tim veb lokacijama. Osim ako nije opisana u ovoj Politici privatnosti, NAO MEDIA SYSTEMS DOO ne deli, ne prodaje, ne iznajmljuje i ne trguje bilo kojom informacijom o trećim stranama u lične promotivne svrhe. Davalac usluga koji pruža usluge u naše ime je ovlašćen da koristi vaše lične podatke samo onoliko koliko je potrebno za pružanje ovih usluga nama.

Srpskosrce.com Affiliates

Kompanija može da deli podatke o kupcima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a sa drugim kompanijama kako bi radila sa njima, uključujući i filijale korporativne grupe NAO Media Sistems. Na primer, kompanija će možda morati da deli podatke o klijentima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a za upravljanje odnosima sa klijentima, tehničke operacije, marketing i upravljanje računima.

Poslovni partneri

S vremena na vreme, NAO MEDIA SYSTEMS DOO može da sarađuje sa drugim kompanijama kako bi zajednički ponudile proizvode ili usluge, kao što su naši partneri u razmeni aplikacija. Ako preuzmete, kupite ili izričito izrazite interesovanje za zajednički ponuđeni proizvod ili uslugu od ili preko NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a, kompanija može deliti podatke o kupcima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a prikupljenim u vezi s vašim preuzimanjem, kupovinom ili izražavanjem interesa sa našim partnerima. NAO MEDIA SYSTEMS DOO ne kontroliše korišćenje poslovnih podataka naših klijenata koje prikupljamo od strane naših poslovnih partnera, a njihovo korišćenje informacija će biti u skladu s njihovim ličnim pravilima o privatnosti. Ako ne želite da se vaše informacije dele na ovaj način, možete odlučiti da ne preuzimate, ne kupujete ili izričito ne izražavate interes za zajednički ponuđeni proizvod ili uslugu.

NAO MEDIA SYSTEMS DOO ne deli podatke o učesnicima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a sa poslovnim partnerima, osim ako: (1) se posebno ne odlučite za takvo deljenje preko obrasca za registraciju događaja; ili (2) prisustvujete događaju kompanije i dozvolite NAO MEDIA SYSTEMS DOO-u ili bilo kom od njegovih imenovanih lica da skeniraju značku učesnika. Ako ne želite da se vaše informacije dele na ovaj način, možete se odlučiti da se ne prijavite preko obrazaca za registraciju događaja i odlučite da ne skenirate svoju značku na događaju koji je organizovala kompanija. Ako odlučite da svoje informacije podelite sa poslovnim partnerima na gore opisani način, vaše informacije će biti predmet izjava o privatnosti poslovnih partnera.

Treća lica

Odeljak 4 ove Politike privatnosti, Navigacione informacije na veb sajtu, posebno se odnosi na informacije koje mi ili treće strane prikupljamo putem kolačića, veb svetionika i sličnih tehnologija praćenja, i kako možete kontrolisati kolačiće preko vaših veb pregledača.

Naplate

NAO MEDIA SYSTEMS DOO koristi dobavljača usluga treće strane za upravljanje obradom kreditnih kartica. Ovaj provajder nije ovlašćen da čuva, čuva ili koristi informacije o naplati, osim u svrhu obrade kreditnih kartica u ime kompanije. Svaki pružalac usluga naplate koji pruža usluge u naše ime je ovlašćen da koristi vaše lične podatke samo u onoj meri koliko je neophodno za pružanje ovih usluga nama.

Odricanje od odgovornosti

NAO MEDIA SYSTEMS DOO zadržava pravo da koristi ili obelodanjuje informacije koje se pružaju, ako to zahteva zakon ili ako Kompanija opravdano veruje da je korišćenje ili otkrivanje neophodno za zaštitu prava Kompanije i / ili poštovanje sudskog postupka, sudskog naloga ili sudskog postupka.

Vaš zahtev

Ako nas izričito zamolite da to učinimo, ili da nam date svoju prethodnu saglasnost da to učinimo, mi možemo otkriti informacije koje su date trećoj strani.

Zbirne i anonimne informacije

Možemo da delimo agregirane, neidentifikujuće informacije sa trećim stranama za analizu industrije, demografsko profilisanje i druge slične svrhe.

7. Međunarodni transfer prikupljenih informacija

Kompanija prvenstveno čuva podatke o kupcima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a i podatke o učesnicima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a u Sjedinjenim Državama. Da bi olakšala globalne operacije NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a, Kompanija može preneti i pristupiti takvim informacijama iz celog sveta, uključujući i druge zemlje u kojima Društvo posluje. Ova Politika privatnosti će se primenjivati čak i ako NAO MEDIA SYSTEMS DOO prenosi podatke o klijentima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a ili podatke o učesnicima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a u druge zemlje.

8. Komunikacijske preferencije

NAO MEDIA SYSTEMS DOO nudi posetiocima, klijentima i učesnicima koji pružaju kontakt informacije način da izaberu način na koji kompanija koristi date informacije. Postavke e-pošte možete ažurirati koristeći vezu „Otkaži pretplatu“ koja se nalazi u porukama e-pošte koje vam šaljemo, tako što ćete pristupiti profilu vašeg računa na našoj veb-lokaciji ili nas kontaktirati na dole opisani način.

9. Ispravljanje i ažuriranje informacija

Možete pristupiti, ispraviti ili zatražiti brisanje podataka koje imamo o Vama prijavom na vaš nalog. Takođe, možete zatražiti ukidanje vašeg naloga tako što ćete nas kontaktirati ovde. Mi ćemo preduzeti korake za trajno brisanje vaših informacija u razumnom roku, ali neke informacije mogu ostati u arhiviranim / rezervnim kopijama za našu evidenciju ili na drugi način propisane zakonom.

Ako su nam lični podaci koji se odnose na vas kao pojedinca podnešeni od strane NAO MEDIA SYSTEMS DOO klijenta i želite da ostvarite bilo koja prava, možda ćete morati da pristupite, ispravite, izmenite ili izbrišete takve podatke, molimo vas da se obratite direktno našem klijentu. Pošto osoblje NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a ima ograničenu mogućnost pristupa podacima koje naši klijenti dostavljaju našim uslugama, ako želite da pošaljete svoj zahtev direktno NAO MEDIA SYSTEMS DOO-u, molimo vas da nas kontaktirate ovde i navedite ime NAO MEDIA SYSTEMS DOO klijenta koji je dostavio vaše podatke našim uslugama. Mi ćemo uputiti vaš zahtev tom klijentu i podržaćemo ih po potrebi u odgovoru na vaš zahtev u razumnom roku.

10. Podaci o klijentima

Klijenti NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a mogu u elektronskom obliku dostaviti podatke ili informacije Uslugama za potrebe hostinga i obrade („Podaci klijenta“). NAO MEDIA SYSTEMS DOO obrađuje podatke o klijentima u skladu sa uslovima pružanja usluge ili ugovorom o pretplati između NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a i naših klijenata, koji isključivo upravljaju postupanjem kompanije sa podacima o klijentima i zamenjuju ovu izjavu o privatnosti u slučaju konflikta ili u skladu sa zakonom. U principu, NAO MEDIA SYSTEMS DOO može pristupiti podacima klijenta samo u svrhu pružanja usluga, sprečavanja ili adresiranja usluga ili tehničkih problema, ili kako to zakon zahteva. Dodatne informacije o praksi privatnosti i bezbednosti kompanije u vezi sa podacima o klijentima su dostupne ovde.

11. Bezbednost

NAO MEDIA SYSTEMS DOO koristi jake sigurnosne mere zaštite podataka o klijentima i podacima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a o učesnicima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a. Pošto Kompanija koristi Usluge za održavanje Podataka o Kupcima i Podacima o učesnicima NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a, ova informacija, koja se čuva u Uslugama, obezbeđuje se na isti način kao što je ovde opisano. Možemo zadržati podatke sve dok je vaš nalog aktivan ili po potrebi da vam pruži usluge, udovoljite našim zakonskim obavezama, rešite sporove i provodite naše ugovore.

12. Mobilne aplikacije

Bez ograničavanja dejstva ove Politike privatnosti, osim informacija prikupljenih preko svojih veb lokacija ili podnetih na njene Usluge, NAO MEDIA SYSTEMS DOO može da dobije informacije preko aplikacija („Mobilne aplikacije“) koje Kupci ili njihovi ovlašćeni pojedinci („Korisnici“) preuzimaju, i pokrenu na svojim mobilnim uređajima („Uređaji“). Mobilne aplikacije koje proizvodi i nudi NAO MEDIA SYSTEMS DOO mogu dobiti informacije od korisnika korisničkih uređaja ili pristupiti njihovim sačuvanim podacima da bi pružili usluge vezane za relevantnu mobilnu aplikaciju. Na primer, mobilna aplikacija može: da pristupi kameri na uređaju korisnika da bi omogućila korisniku da učita fotografije u usluge; pristupanje istoriji poziva na uređaju korisnika da bi se korisniku omogućilo da te informacije učita u usluge; pristup kalendaru na Korisničkom uređaju da omogući Korisniku da uskladi učesnike sastanka sa kontaktima koje je Korisnik dostavio Uslugama; pristupanje geografskoj lokaciji korisničkog uređaja kako bi se omogućilo korisniku da identifikuje kontakte koje je Korisnik poslao u blizini; ili pristupiti informacijama o kontaktima na uređaju korisnika da bi se korisniku omogućilo da sinhronizuje informacije o kontaktu između informacija koje su sačuvane na korisničkom uređaju i informacija koje se dostavljaju uslugama. Informacije dobijene za pružanje usluga mobilne aplikacije mogu uključivati informacije dobijene u pripremi za očekivana ažuriranja tih usluga. Mobilne aplikacije mogu da prenose informacije na uređaje i sa njih da pružaju usluge mobilne aplikacije.

Mobilne aplikacije mogu da pruže informacije NAO MEDIA SYSTEMS DOO-u, koje se odnose na korišćenje usluga mobilne aplikacije za korisnike, informacije u vezi sa računarskim sistemima korisnika i informacije o interakciji korisnika sa mobilnim aplikacijama, koje NAO MEDIA SYSTEMS DOO može da koristi za pružanje i poboljšanje usluga mobilne aplikacije. Na primer, sve akcije koje se preduzimaju u aplikaciji za mobilne uređaje mogu biti evidentirane, zajedno sa povezanim informacijama (kao što je doba dana kada je svaka akcija preduzeta). NAO MEDIA SYSTEMS DOO takođe mogu deliti anonimne podatke o ovim akcijama sa trećim licima koja pružaju analitičke usluge. Osim toga, ako korisnik preuzme mobilnu aplikaciju NAO MEDIA SYSTEMS DOO nakon što klikne na mobilnu reklamu treće strane za mobilnu aplikaciju ili za NAO MEDIA SYSTEMS DOO, oglašivač treće strane može NAO MEDIA SYSTEMS DOO-u dati određene informacije, kao što su informacije o identifikaciji korisničkog uređaja, koje NAO MEDIA SYSTEMS DOO može koristiti za praćenje izvedbe svojih reklamnih kampanja. Klijenti mogu da konfigurišu usluge NAO MEDIA SYSTEMS DOO mobilnih aplikacija, a na informacije koje pristupi ili dobije mobilna aplikacija na uređaju korisnika može uticati konfiguracija klijenta. Pored toga, ako kupac preuzme i / ili kupi više od jedne usluge od NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a i njenih podružnica, mobilna aplikacija može biti dizajnirana da radi sa tim uslugama; na primer, da pruži korisniku pristup informacijama iz bilo koje ili svih tih usluga ili da pruži informacije od korisničkog uređaja do neke ili svih tih usluga. Informacije kojima se pristupa ili se dobijaju putem mobilne aplikacije na uređaju korisnika mogu biti dostupne klijentu i njegovoj organizaciji, u zavisnosti od nameravane funkcionalnosti mobilne aplikacije. Pored mobilnih aplikacija koje nudi NAO MEDIA SYSTEMS DOO, kompanija može ponuditi platforme za kreiranje mobilnih aplikacija trećih strana. Treće strane mogu da dobiju informacije od korisnika korisničkih uređaja ili pristupaju podacima na njima, da bi pružili usluge povezane sa bilo kojom mobilnom aplikacijom treće strane koju korisnici preuzimaju, instaliraju, koriste ili na neki drugi način komuniciraju preko NAO MEDIA SYSTEMS DOO platforme. Mobilne aplikacije NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a takođe mogu da sadrže veze ili integracije sa drugim mobilnim aplikacijama koje pružaju treće strane. Korišćenje informacija trećih strana prikupljenih preko mobilnih aplikacija trećih strana regulisano je izjavama o privatnosti tih trećih strana. Kompanija vas podstiče da pregledate izjave o privatnosti trećih strana koje pružaju mobilne aplikacije da biste razumeli njihove prakse informisanja.

Obaveštenja i ugovorni uslovi vezani za određenu mobilnu aplikaciju mogu se naći u Ugovoru o licenci za krajnjeg korisnika ili relevantnim uslovima pružanja usluge za tu aplikaciju. Kompanija vas podstiče da pregledate Ugovor o licenciranju sa krajnjim korisnikom ili relevantne uslove pružanja usluge koji se odnose na bilo koje mobilne aplikacije koje preuzimate, instalirate, koristite ili na bilo koji drugi način stupate u interakciju da biste razumeli praksu informacija o mobilnoj aplikaciji. Pristup mobilne aplikacije informacijama putem korisničkog uređaja ne prouzrokuje da te informacije budu „podaci o klijentima“ prema Ugovoru o glavnoj pretplati NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a sa klijentom ili pod ovom izjavom o privatnosti, osim u sledećim slučajevima: U meri u kojoj korisnik koristi mobilnu aplikaciju za dostavljanje elektronskih podataka i informacije korisničkom nalogu na našim Uslugama u skladu sa Glavnim pretplatničkim ugovorom kupca sa NAO MEDIA SYSTEMS DOO-om (ili sličnim ugovorom koji reguliše pretplatu (e) Korisnik Usluge NAO MEDIA SYSTEMS DOO-a), te informacije predstavljaju „Podatke o korisnicima“ kako su definisane u sporazuma, i primeniće se odredbe tog sporazuma u ​​pogledu privatnosti i bezbednosti takvih podataka.

13. EU-U.S.A. Okvir za zaštitu privatnosti i američko-švajcarski okvir za zaštitu privatnosti

Usluge su u skladu sa Evropskom Unijom i Sjedinjenim Američkim Državama. Okvir za zaštitu privatnosti i Švajcarska-Sledinjene Američke Države. Okvir za zaštitu privatnosti koji je odredilo Ministarstvo trgovine SAD-a u vezi sa prikupljanjem, upotrebom i zadržavanjem ličnih podataka prenesenih iz Evropske unije, Švajcarske i Sjedinjeneih Država. NAO MEDIA SYSTEMS DOO je ovlastio Ministarstvo trgovine da se usluge pridržavaju principa zaštite privatnosti. Možete pogledati opis kako tome postupamo u skladu sa principima zaštite privatnosti u našem obaveštenju o zaštiti privatnosti. Da biste saznali više o programu zaštite privatnosti, posetite veb stranicu zaštite privatnosti američkog ministarstva trgovine, da biste videli naš sertifikat, potražite „NAO MEDIA SYSTEMS DOO„.

Ako imate pitanja ili žalbe u vezi sa ovom Politikom privatnosti ili povezanim praksama, kontaktirajte nas ovde. Ako imate nerazjašnjena pitanja vezana za privatnost ili upotrebu podataka koju nismo objasnili na razumljiv način, molimo Vas da nas kontaktirate.

Sva pitanja, komentari ili žalbe u vezi sa praksom podataka (uključujući poštovanje principa privatnosti podataka, obaveštenja, izbora, daljeg prenosa, pristupa, bezbednosti, integriteta podataka ili sprovođenja) naših klijenata ili partnera za koje NAO MEDIA SYSTEMS DOO obraća podatke tog klijenta ili partnera.

14. Izmene Politike privatnosti

NAO MEDIA SYSTEMS DOO zadržava pravo da promeni Politiku privatnosti. NAO MEDIA SYSTEMS DOO će dostaviti obaveštenja o materijalnim promenama Politike privatnosti preko Veb lokacija Kompanije pre nego što promena stupi na snagu.

15. Kontaktirajte nas

Pitanja u vezi sa Politikom privatnosti ili praksama informisanja Veb lokacija Kompanije treba da budu upućena NAO MEDIA SYSTEMS DOO-u tako što ćete nas kontaktirati ovde ili nam poslati pismo na fizičku adresu: