gif

Још мало, па нестало – плац у Шимановцима

Добрих локација за градњу, нарочито производних и пословних комплекса, нигде у свету нема превише. Зато, кад год се нађе нешто интересантно, брзо нађе купца. Шимановци су прави пример тога

Мало сремачко село одувек је имало значајну улогу у животи народа с ових простора. Први пут Шимановци се помињу 1385. године, а прва црква у селу саграђена је 1756. године. Према попису из 1910. године у селу је живело 2.002 становника. Ни данас, више од века касније, ситуација није много боља: становништво се за 110 година увећало једва за око 50 одсто. Али, то није случај са привредним гигантима.

Шимановци, као део доњесремачке општине Пећинци, налазе се на 25 километара од Београда и само 10 километара од међународног аеродрома Никола Тесла. Убрзани развој села је започео формирањем индустријских зона у којима су бројне домаће и стране компаније изградиле своје погоне. Данас их има више од 50, а у њима је запослено више од 3.200 људи.

Зашто се сви грабе за зоне баш у Шимановцима. Разлога има више, а најбитнији су изузетна инфраструктура, чињеница да кроз село пролази аут-пут Е-70, крак европског коридора 10, близина међународног аеродрома али и српске престонице. Све заједно, то значи савршену комуникацију и брз приступ свему што је неопходно, а  – опет – с друге стране погони су издвојени, не загађују околину ни по питању еколошких прописа нити буком. Ето, зато се привредници грабе за земљиште у Шимановцима. Једно такво се, управо, нашло на тржишту.

Плац укупне површине 2,2 хектара (110 х 220 метара) налази се уз асфалтни пут, опремљен је комплетном инфраструктуром – канализација, вода, електрична енергија, линије телекомуникација… Како је део грађевинске зоне, добијање потребних дозвола не представља проблем. Земљиште је у власништву 1/1, без оптерећења, тако да пренос власништва и добијање потребних докумената траје јако кратко. Уколико сте заинтересовани за куповину, обратите се редакцији на адресу електронске поште info@srpskosrce.com и ми ћемо Вас спојити са лицима овлашћеним за преговоре и продају. Срећна куповина.