gif

Još malo, pa nestalo – plac u Šimanovcima

Dobrih lokacija za gradnju, naročito proizvodnih i poslovnih kompleksa, nigde u svetu nema previše. Zato, kad god se nađe nešto interesantno, brzo nađe kupca. Šimanovci su pravi primer toga

Malo sremačko selo oduvek je imalo značajnu ulogu u životi naroda s ovih prostora. Prvi put Šimanovci se pominju 1385. godine, a prva crkva u selu sagrađena je 1756. godine. Prema popisu iz 1910. godine u selu je živelo 2.002 stanovnika. Ni danas, više od veka kasnije, situacija nije mnogo bolja: stanovništvo se za 110 godina uvećalo jedva za oko 50 odsto. Ali, to nije slučaj sa privrednim gigantima.

Šimanovci, kao deo donjesremačke opštine Pećinci, nalaze se na 25 kilometara od Beograda i samo 10 kilometara od međunarodnog aerodroma Nikola Tesla. Ubrzani razvoj sela je započeo formiranjem industrijskih zona u kojima su brojne domaće i strane kompanije izgradile svoje pogone. Danas ih ima više od 50, a u njima je zaposleno više od 3.200 ljudi.

Zašto se svi grabe za zone baš u Šimanovcima. Razloga ima više, a najbitniji su izuzetna infrastruktura, činjenica da kroz selo prolazi aut-put E-70, krak evropskog koridora 10, blizina međunarodnog aerodroma ali i srpske prestonice. Sve zajedno, to znači savršenu komunikaciju i brz pristup svemu što je neophodno, a  – opet – s druge strane pogoni su izdvojeni, ne zagađuju okolinu ni po pitanju ekoloških propisa niti bukom. Eto, zato se privrednici grabe za zemljište u Šimanovcima. Jedno takvo se, upravo, našlo na tržištu.

Plac ukupne površine 2,2 hektara (110 h 220 metara) nalazi se uz asfaltni put, opremljen je kompletnom infrastrukturom – kanalizacija, voda, električna energija, linije telekomunikacija… Kako je deo građevinske zone, dobijanje potrebnih dozvola ne predstavlja problem. Zemljište je u vlasništvu 1/1, bez opterećenja, tako da prenos vlasništva i dobijanje potrebnih dokumenata traje jako kratko. Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu, obratite se redakciji na adresu elektronske pošte info@srpskosrce.com i mi ćemo Vas spojiti sa licima ovlašćenim za pregovore i prodaju. Srećna kupovina.

Naredna vest:
Prethodna vest: