gif

Srbi u Kanadi za sunarodnike

Globalna kriza koju je proizveo novi koronavirus čitav svet je stavila u stanje pripravnosti, stanje kakvo skoro nikada dosad nije viđeno u savremeno doba. To, pak, ne znači da se naši ljudi osećaju obezglavljeno. Naprotiv, svi Srbi su sada kao jedan – i u dalekoj Kanadi

Dok se zdravstveni radnici bore za živote zaraženih, virus i vanredna situacija u brojnim zemljama utiču i na svakog od nas, kažu Srbi u Kanadi. Ipak, najpogođeniji su uvek siromašni. Njima je posebno teško u ovakvim trenucima. Neka zato naš odgovor na ovu situaciju bude – BRIGA ZA SIROMAŠNE!
Humanitarna organizacija Srbi za Srbe dobija ovih dana brojne upite zabrinutih porodica da li će dobiti planiranu pomoć. Sve je veća potražnja i za osnovnim životnim namirnicama, higijenskim sredstvima i zaštitnom opremom.
Zato je pokrenuta velika akcija pod nazivom BORBA PROTIV KORONE – budimo uz siromašne, s ciljem buđenja solidarnosti i prikupljanja sredstava za pomoć ugroženim porodicama, sa posebnim akcentom na teško obolelu decu.

Zbog toga, Srbi iz Kanade prikupljaju novčane donacije za:

  • pomoć siromašnim porodicama
  • nabavku prehrambenih namirnica
  • nabavku higijenskih sredstava
  • nabavku zaštitne opreme

Akcije se realizuju u saradnji sa narodnim kuhinjama SPC i aktivnim volonterskim centrima u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Neka siromašne porodice znaju da nisu same!

Ukoliko ste u mogućnosti, na sledećim linkovima možete da pronađete sve informacije i uputstva kako možete da pomognete  onima kojima je u ovim trenucima pomoć zaista neophodne.

Ovo je još jedan u nizu dokaza da smo najjači kada je najteže. Živela Srbija!

www.serbsforserbs.ca/donate/#srpskosrce

www.srbizasrbe.org/borba-protiv-korone-budimo-uz-siromasne/#srpskosrce