gif

Близанци у хороскопу

Знаку Близанца припадају особе рођене између 21. маја и 20. јуна. Владајућа планета је Меркур

Ова планета је симбол комуникације, друштвености, прилагодљивисти, али и превртљивости и лажи. Основна карактеристика овог знака је друштвеност, а људи рођени у овом знаку су врло шармантни, комуникативни, воле друге људе, да буду у центру пажње и што је за њих најлепше – уживају у томе.

Близанци су синоним за моду, нове трендове, авангарду, говорништво, интелигенцију, духовитост, дипломатију, дволичност, бисексуалност, лоповлук и варалице. Окрећу се како ветар дува. Непостојани су, лажу, али су симпатични, покретљиви, витални и дуго задржавају младалачки изглед. Воле да живе ноћу а дуго спавају ујутру. Имају велику физичку енергију, лукави су, продуховљени и високоинтелигентни, увек пуни нових идеја. То су мисаоне а не страствене особе. Спретни су трговци, воле да причају, телефонирају, пишу али и да брзо возе. Привлачни, шармантни мада површни.

Близанци су вечита деца, воле динамику, новости и промене а миран живот им је досадан. Имају смисла за хумор, не поштују друштвене норме ни традицију. Обично се разумеју у све али су њихова знања површна. Спретни су политичари, говорници и пословни људи. Облаче се по последњој моди, свуда стижу и не желе да био шта прође поред њих.

Близанци су, симболично, спој две особе у једној и њима увек неко недостаје. Зато воле да буду у друштву и теже ка томе да упознају нове људе и стварају нова пријатељства – да пронађу оног ко им недостаје, своју „другу половину“. Особе рођене у овом знаку воле да уче и велики су љубитељи књига и музике. Стално су у некој акцији и покрету и ако нешто у животу не воле то је досада и рутина. Зато ће увек тражити начине да старе ствари ураде на нови начин. Некад су због тога склони и смишљању невоља.

Они који познају близанце у хороскопу, потврдиће вам да ови људи заиста имају неколико личности у себи, понекад чак и много више од две. Никад не знате које ће вас лице изненадити и ако не волите изненађења, близанци вас неће импресионирати на дуже стазе.

Близанцима је веома важна породица и јако су везани за чланове своје фамилије. Понекад имају незгодан темепрамент. Реагују импулсивно и могу бити јако нервозни.

Истина је да ће близанци у хороскопу променити пуно партнера док не нађу сродну душу. Њима је јако важна комуникација са партнером, па ће пре него што се нађу у физичкој љубави са неким, гледати да се нађу са особом на истој фрекевенцији када су комуникација и вербални контакт у питању. Воле флертовање и стално теже узбуђењима, занимацијама и траже особе пуне нергије које могу да прате њихов ритам.

То зависи од везе какву су остварили. Уколико су у партнеру заиста нашли сродну душу, праву љубав на интелектуланом, вербалном и физичком нивоу, могу бити пример верности. У супротном, увек ће тражити своју другу половину, посебно онда када веза мало одмакне и када упадне у колотечину и рутину. Воле да испробавају нове ствари, воле да експериментишу.

Близанци су, слободно можемо рећи, најдруштвенији знак у зодијаку и они уживају када су међу људима. То су отворене особе које лако склапају пријатељства, посебно у младости. Уживају у разговорима и размени идеја и прија им да су им пријатељи пуни енергије, идеја, варница.

Близанци воле трачарења, јер воле разговоре и воле да буду у току са свим дешавањима око себе. Ипак, не упуштају се много у дубину и не анализирају поступке и догађаје, већ доносе закључке на основу онога што плива на површини.

Типичан пример близанца у хорскопу је Доналд Трамп којем каријера пословног човека није била довољна, већ се опробао и са ријалити шоу програмом а сада успешно и у политици.

Жена Близанац је друштвена, симпатична, није завидна ни љубоморна, прати моду, изгледа занимљиво… Она је способна пословна жена пријатног понашања, воли флерт и дружење на високом нивоу. Једног тренутка може да буде пуна љубави, пажње и разумевања, а следећег може да постане замишљена и далека, некомуникативна и нерасположена. Њене емоције су бурне, било да су добре или лоше и иду из крајности у крајност – од еуфорије до тоталне депресије.

Мушкарац Близанац, шармираће вас на први поглед. Можда не изгледом, али духовитошћу сигурно хоће. Они воле да флертују, да упознају људе и увек траже забаву и смех. У љубави итекако цени личну слободу и он мора знати да у вези има простора за себе. Њега ћете освојити само ако сте у стању да пратите његов ритам, да учите, ако сте спремни на авантуре и промене. Добри су у шоу бизнису, политици, трговини, писању, послу.

Познате жене Близанци:

Мерлин Монро, Анђелина Џоли, Никол Кидман, Ана Курњикова, Адриана Лима, Џоан Колинс, Светлана Цеца Ражнатовић, Милка Форцан, Аница Добра, Јелисавета Цеца Сабљић, Аги Азалеа, Кајли Миног…

Познати мушкарци Близанци:

Новак Ђоковић, Алекса Шантић, Данте Алгиери, Томас Ман, Данте, Верди, Џон Кенеди, Велимир Бата Живојиновић, Здравко Чолић, Владо Георгиев, Руђер Бошковић, Ричард Вагнер, Боб Дилан, Александар Пушкин…

Астролог
Милина Крејовић