gif

Постоји ли оаза у близини градског језгра?

Да, могуће је и то! Све популарнија локација у Београду је, како ствари стоје, Коњарник. Зашто? То је једна од ретких београдских локација на којој могу да се нађу места за миран породичан живот а да то буде на корак од центра. Ево и како

У граду Београду није остало још пуно мирних кутака који су на располагању. Они који их имају, углавном такав посед љубоморно чувају за себе и своја поколења, тако да су тенденције пораста цена таквих некретнина напросто неминовност.

На срећу, и даље има клијената којма је буке, гужве и осталих урбаних „епитета“ преко главе и желе нешто у чему ће уживати, на миру и у тишини одгајати и васпитавати децу, можда се бавити приватним послом или на таквој локацији – рецимо – подићи нову зграду и већем броју људи омогућити уживање у таквом окружењу.

 

Друга страна медаље је позиција локације: тако близу, а тако далеко. Када кажемо близу, на првом месту мислимо на раздаљину од строгог центра града – свега десетак минута, потом на близину аутопута Е75 који је тек ту иза ћошка (а локација је од њега јасно дистанцирана – звучно и физички), веза са главним градским саобраћајницама на дохват руке, окретница возила јавног градског превоза такође… Бројни малпродајни објекти у великој мери олакшавају снабдевање, а ни школе ни вртићи нису удаљени. Оно „тако далеко“, односи се на буку, загађење, гужве успред капије, блокиран прилаз, непрописно паркиране аутомобиле… Дакле, живи се у изузетно урбаној средини са свим благодетима чисте природе.

Има ли тога на тржишту?

Дневни боравак – приземље

На срећу, има. Један од таквих драгуља недавно се појавио у понуди некретнина. Посед је лоциран на Коњарнику, непосредно иза окретнице аутобуса 17 и 31, у миру зеленила и мале безмало приватне улице тик уз важне саобраћајнице. На површини од седам ари, налази се кућа на две етаже (плус подрум) нето површине од 360 квадратаних метара (бруто 470 м2).

Шта је предност овакве грађевине?

Поглед из кухиње ка трпезарији

Постоје главе породице које желе да животни простор својих најближих уреде по неким личним укусима и стандардима. Ова грађевина, сазидана у савременом стилу, има у потпунсти уређен приземље површине 180 „квадрата“. Спрат је у сивој фази, са постављеном столаријом, разведеним инсталацијама, малтерисаним зидовима… Одлична почетна фаза за прилагођавање личним потребама, укусима… И све то по усељењу у кућу а без великих сметњи! Ако то пожелите, уз минималне преправке у целости можете да одвојите етаже и добијете две независне стамбене (или канцеларијске) јединице, можда да надградите етажу или две јер за то постоје техничке могућности? Делује примамљиво, зар не?

Шта кућа још нуди?

Функционална и практична – кухиња

Грејање куће је етажно. Котларница за парно грејање постављена је у подруму и флексибилне је природе – може да користи електричну енергију, пелет, дрва, угаљ и нафту (у дворишту је укопана цистерна од 4.000 литара), а ту је и камин кадар да догреје или загреје дневну собу и трпезарију.

Колико се водило рачуна о економичности становања, довољно говори чињеница да је у подруму инсталиран систем бојлера – један од 200 литара који је повезан са грејањем, па у кући током зимског периода константно има топле воде али без утрошка електричне енергије за њено загревање, док је други класичан бојлер од 80 литара за потребе током лета. Само на тај начин се уштеди између 500 и 600 евра током једне календарске године.

Каква је структура куће?

Гипсани радови присутни су на плафону

Грађевински, овај објекат спада у сам врх техничко-технолошких решења: темељ је укопан чак 150 цм у земљу, зидови су израђени по такозваном сендвич систему (два реда блокова између којих је постављена изолација – укупна дебљина зидова је пола метра!!!) тако да је енергетска ефикасност куће на изузетно високом нивоу. По структури, кућа је са четири спаваће собе, дневним боравком, трпезаријом, кухињом, две терасе (које не улазе у квадратуру), два купатила, толаетом… По етажи. И то све у техници полусалонца. Висина плафона је виша од стандарда савремене градње, а подови су пресвучени храстовим паркетом највишег квалитета.

Што се тиче паркинга, укупно је могуће паркирати четири возила: два у дворишту, једно и гаражи и једно испред куће. Треба имати на уму да кућа излази на две улице са јако малим прометом, па је комункација изузетни брза и једноставна.

Да ли видите себе и своју породицу на једном оваквом поседу? Уколико је одговор позитиван, будите слободни да се обратите редакцији на адресу електронске поште info@srpskosrce.com, а ми ћемо Вас повезати са продавцем. Срећна куповина!