gif

Postoji li oaza u blizini gradskog jezgra?

Da, moguće je i to! Sve popularnija lokacija u Beogradu je, kako stvari stoje, Konjarnik. Zašto? To je jedna od retkih beogradskih lokacija na kojoj mogu da se nađu mesta za miran porodičan život a da to bude na korak od centra. Evo i kako

U gradu Beogradu nije ostalo još puno mirnih kutaka koji su na raspolaganju. Oni koji ih imaju, uglavnom takav posed ljubomorno čuvaju za sebe i svoja pokolenja, tako da su tendencije porasta cena takvih nekretnina naprosto neminovnost.

Na sreću, i dalje ima klijenata kojma je buke, gužve i ostalih urbanih „epiteta“ preko glave i žele nešto u čemu će uživati, na miru i u tišini odgajati i vaspitavati decu, možda se baviti privatnim poslom ili na takvoj lokaciji – recimo – podići novu zgradu i većem broju ljudi omogućiti uživanje u takvom okruženju.

 

Druga strana medalje je pozicija lokacije: tako blizu, a tako daleko. Kada kažemo blizu, na prvom mestu mislimo na razdaljinu od strogog centra grada – svega desetak minuta, potom na blizinu autoputa E75 koji je tek tu iza ćoška (a lokacija je od njega jasno distancirana – zvučno i fizički), veza sa glavnim gradskim saobraćajnicama na dohvat ruke, okretnica vozila javnog gradskog prevoza takođe… Brojni malprodajni objekti u velikoj meri olakšavaju snabdevanje, a ni škole ni vrtići nisu udaljeni. Ono „tako daleko“, odnosi se na buku, zagađenje, gužve uspred kapije, blokiran prilaz, nepropisno parkirane automobile… Dakle, živi se u izuzetno urbanoj sredini sa svim blagodetima čiste prirode.

Ima li toga na tržištu?

Dnevni boravak – prizemlje

Na sreću, ima. Jedan od takvih dragulja nedavno se pojavio u ponudi nekretnina. Posed je lociran na Konjarniku, neposredno iza okretnice autobusa 17 i 31, u miru zelenila i male bezmalo privatne ulice tik uz važne saobraćajnice. Na površini od sedam ari, nalazi se kuća na dve etaže (plus podrum) neto površine od 360 kvadratanih metara (bruto 470 m2).

Šta je prednost ovakve građevine?

Pogled iz kuhinje ka trpezariji

Postoje glave porodice koje žele da životni prostor svojih najbližih urede po nekim ličnim ukusima i standardima. Ova građevina, sazidana u savremenom stilu, ima u potpunsti uređen prizemlje površine 180 „kvadrata“. Sprat je u sivoj fazi, sa postavljenom stolarijom, razvedenim instalacijama, malterisanim zidovima… Odlična početna faza za prilagođavanje ličnim potrebama, ukusima… I sve to po useljenju u kuću a bez velikih smetnji! Ako to poželite, uz minimalne prepravke u celosti možete da odvojite etaže i dobijete dve nezavisne stambene (ili kancelarijske) jedinice, možda da nadgradite etažu ili dve jer za to postoje tehničke mogućnosti? Deluje primamljivo, zar ne?

Šta kuća još nudi?

Funkcionalna i praktična – kuhinja

Grejanje kuće je etažno. Kotlarnica za parno grejanje postavljena je u podrumu i fleksibilne je prirode – može da koristi električnu energiju, pelet, drva, ugalj i naftu (u dvorištu je ukopana cisterna od 4.000 litara), a tu je i kamin kadar da dogreje ili zagreje dnevnu sobu i trpezariju.

Koliko se vodilo računa o ekonomičnosti stanovanja, dovoljno govori činjenica da je u podrumu instaliran sistem bojlera – jedan od 200 litara koji je povezan sa grejanjem, pa u kući tokom zimskog perioda konstantno ima tople vode ali bez utroška električne energije za njeno zagrevanje, dok je drugi klasičan bojler od 80 litara za potrebe tokom leta. Samo na taj način se uštedi između 500 i 600 evra tokom jedne kalendarske godine.

Kakva je struktura kuće?

Gipsani radovi prisutni su na plafonu

Građevinski, ovaj objekat spada u sam vrh tehničko-tehnoloških rešenja: temelj je ukopan čak 150 cm u zemlju, zidovi su izrađeni po takozvanom sendvič sistemu (dva reda blokova između kojih je postavljena izolacija – ukupna debljina zidova je pola metra!!!) tako da je energetska efikasnost kuće na izuzetno visokom nivou. Po strukturi, kuća je sa četiri spavaće sobe, dnevnim boravkom, trpezarijom, kuhinjom, dve terase (koje ne ulaze u kvadraturu), dva kupatila, tolaetom… Po etaži. I to sve u tehnici polusalonca. Visina plafona je viša od standarda savremene gradnje, a podovi su presvučeni hrastovim parketom najvišeg kvaliteta.

Što se tiče parkinga, ukupno je moguće parkirati četiri vozila: dva u dvorištu, jedno i garaži i jedno ispred kuće. Treba imati na umu da kuća izlazi na dve ulice sa jako malim prometom, pa je komunkacija izuzetni brza i jednostavna.

Da li vidite sebe i svoju porodicu na jednom ovakvom posedu? Ukoliko je odgovor pozitivan, budite slobodni da se obratite redakciji na adresu elektronske pošte info@srpskosrce.com, a mi ćemo Vas povezati sa prodavcem. Srećna kupovina!