gif

Срби у Канади за сународнике

Глобална криза коју је произвео нови коронавирус читав свет је ставила у стање приправности, стање какво скоро никада досад није виђено у савремено доба. То, пак, не значи да се наши људи осећају обезглављено. Напротив, сви Срби су сада као један – и у далекој Канади

Док се здравствени радници боре за животе заражених, вирус и ванредна ситуација у бројним земљама утичу и на сваког од нас, кажу Срби у Канади. Ипак, најпогођенији су увек сиромашни. Њима је посебно тешко у оваквим тренуцима. Нека зато наш одговор на ову ситуацију буде – БРИГА ЗА СИРОМАШНЕ!
Хуманитарна организација Срби за Србе добија ових дана бројне упите забринутих породица да ли ће добити планирану помоћ. Све је већа потражња и за основним животним намирницама, хигијенским средствима и заштитном опремом.
Зато је покренута велика акција под називом БОРБА ПРОТИВ КОРОНЕ – будимо уз сиромашне, с циљем буђења солидарности и прикупљања средстава за помоћ угроженим породицама, са посебним акцентом на тешко оболелу децу.

Због тога, Срби из Канаде прикупљају новчане донације за:

  • помоћ сиромашним породицама
  • набавку прехрамбених намирница
  • набавку хигијенских средстава
  • набавку заштитне опреме

Акције се реализују у сарадњи са народним кухињама СПЦ и активним волонтерским центрима у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

Нека сиромашне породице знају да нису саме!

Уколико сте у могућности, на следећим линковима можете да пронађете све информације и упутства како можете да помогнете  онима којима је у овим тренуцима помоћ заиста неопходне.

Ово је још један у низу доказа да смо најјачи када је најтеже. Живела Србија!

www.serbsforserbs.ca/donate/#srpskosrce

www.srbizasrbe.org/borba-protiv-korone-budimo-uz-siromasne/#srpskosrce