gif

Нишвил 2020 јачи од пошасти

Иако се већина манифестација отказује или одлаже због свима познате ситуације, џез фестивал у Нишу одржава се и ове године. У инат свему!

Истина, ове године је то нешто мало другачије, прилагођено свим непријатностима, с поштовањем прописаних правила – надамо се привремених – усклађено са потребама људи за животом. Дакле Нишвил 2020 се одржава без „живе“ публике, ту су само извођачи а гледаоци њихове перформансе могу да прате преко директног преноса на Интернету, такозваног лајв-стриминга.

Адреса за то је: https://nisville.com/live-stream/

Да би се у  потпуности испоштовала процедура, испред Нишвил џез музеја у нишкој Тврђави отворен је Нишвил 2020 ОНЛАЈН, који ће се од данас, 13. августа, до недеље 16. августа, одржавати на Летњој позорници. Нарвно, без присуства публике, али уз директан пренос преко Интернета.

Представљен је програм фестивала, али и Нишвил џез сајкл – јединствено возило са погоном на педале, предвиђен за седам музичара, са којег су нишки џезери извели програм џез стандарада.

Уместо традиционалног пресецања траке, директор џез фестивала Нишвила отворио је ово специфично фестивалско издање пресецањем, ни мање ни више него лубенице, уз пригодне звуке великог џез хита Хербија Хенкока Продавац лубеница.

Срби, још једном је потврђено, имају дара и духа да и у најтежим тренуцима покажу свој дух и жељу за победом.

А ево како изгледа програм Нишвил 2020 џез фестивала:

ЧЕТВРТАК, 13. Август

 1. Црвенкапа, Пан Театар
 2. Три сестре и Наташа П., Арт Медиа и МОБ
 3. Каба Пројект Ајс
 4. Дејан Крсмановић Трио

ПЕТАК, 14. Август

 1. Изолационисти, Нова Мрежа
 2. Ја и Ти, Пан Тетар & Удус & Битеф
 3. Галеас беј Антонио Марциното
 4. Балканофонија
 5. Слајд Рајд

СУБОТА, 15. Август

 1. Мобаи
 2. Хашима
 3. Игор Бутман Квнтет
 4. Етно Џез Оркестар

НЕДЕЉА, 16. Август

 1. Мајдан
 2. Краљ Чачка
 3. Олег Киреyев & Васил Хаџиманов Квартет
 4. Миднајт Џезденс Трио