gif

Nišvil 2020 jači od pošasti

Iako se većina manifestacija otkazuje ili odlaže zbog svima poznate situacije, džez festival u Nišu održava se i ove godine. U inat svemu!

Istina, ove godine je to nešto malo drugačije, prilagođeno svim neprijatnostima, s poštovanjem propisanih pravila – nadamo se privremenih – usklađeno sa potrebama ljudi za životom. Dakle Nišvil 2020 se održava bez „žive“ publike, tu su samo izvođači a gledaoci njihove performanse mogu da prate preko direktnog prenosa na Internetu, takozvanog lajv-striminga.

Adresa za to je: https://nisville.com/live-stream/

Da bi se u  potpunosti ispoštovala procedura, ispred Nišvil džez muzeja u niškoj Tvrđavi otvoren je Nišvil 2020 ONLAJN, koji će se od danas, 13. avgusta, do nedelje 16. avgusta, održavati na Letnjoj pozornici. Narvno, bez prisustva publike, ali uz direktan prenos preko Interneta.

Predstavljen je program festivala, ali i Nišvil džez sajkl – jedinstveno vozilo sa pogonom na pedale, predviđen za sedam muzičara, sa kojeg su niški džezeri izveli program džez standarada.

Umesto tradicionalnog presecanja trake, direktor džez festivala Nišvila otvorio je ovo specifično festivalsko izdanje presecanjem, ni manje ni više nego lubenice, uz prigodne zvuke velikog džez hita Herbija Henkoka Prodavac lubenica.

Srbi, još jednom je potvrđeno, imaju dara i duha da i u najtežim trenucima pokažu svoj duh i želju za pobedom.

A evo kako izgleda program Nišvil 2020 džez festivala:

ČETVRTAK, 13. Avgust

 1. Crvenkapa, Pan Teatar
 2. Tri sestre i Nataša P., Art Media i MOB
 3. Kaba Projekt Ajs
 4. Dejan Krsmanović Trio

PETAK, 14. Avgust

 1. Izolacionisti, Nova Mreža
 2. Ja i Ti, Pan Tetar & Udus & Bitef
 3. Galeas bej Antonio Marcinoto
 4. Balkanofonija
 5. Slajd Rajd

SUBOTA, 15. Avgust

 1. Mobai
 2. Hašima
 3. Igor Butman Kvntet
 4. Etno Džez Orkestar

NEDELJA, 16. Avgust

 1. Majdan
 2. Kralj Čačka
 3. Oleg Kireyev & Vasil Hadžimanov Kvartet
 4. Midnajt Džezdens Trio