gif

Ноле добротвор: милион евра за Србију!

Најбољи тенисер Србије па и света, Новак Ђоковић, тренутно је у самоизолацији у Марбељи. То му, пак, не смета да покаже и докаже колики је родољуб

Донација вредна милион евра намењена за куповину респиратора и медицинске опреме биће реализована преко фондације Ђоковић, чији је директор Нолетова супруга Јелена. У изјави поводом одлуке да издвоји лична средства за помоћ домовини, Ноле је рекао:

“Респиратири су тренутно најнеопхонија медицинска опрема за спасавање живота”, и додао да ће респираторе набавити из Кине и из Немачке. У претходним данима и недељама прикупљане су информације да би се пронашло најбоље и најефикасније решење за донирање помоћи.

Јелена Ђоковић је навела да су респиратори најнеопходнија опрема, али да су “сви нагрнули на произвођаче”. Такође, госпођа Ђоковић је навела да респиратора нема довољно, да им се цена креће у распону између 10 и 50 хиљада евра, а питање је да ли ће то бити и крајња цена. Приликом одлуке шта и како донирати матици, неки од критеријума били су квалитет опреме и брзина испоруке за Србију.

Ђоковић је најавио и даљу помоћ преко фондације. “Ванредна је ситуација и свако од нас у склопу својих могућности покушава да допринесе. Као што је то био случај са поплавама, наша фондација ће отворити посебан рачун и на тај начин одговорити на захтеве многих људи из иностранства како би могли и они да конкретно помогну”, рекао је Ђоковић.

Браво Ноле!