gif

Nole dobrotvor: milion evra za Srbiju!

Najbolji teniser Srbije pa i sveta, Novak Đoković, trenutno je u samoizolaciji u Marbelji. To mu, pak, ne smeta da pokaže i dokaže koliki je rodoljub

Donacija vredna milion evra namenjena za kupovinu respiratora i medicinske opreme biće realizovana preko fondacije Đoković, čiji je direktor Noletova supruga Jelena. U izjavi povodom odluke da izdvoji lična sredstva za pomoć domovini, Nole je rekao:

“Respiratiri su trenutno najneophonija medicinska oprema za spasavanje života”, i dodao da će respiratore nabaviti iz Kine i iz Nemačke. U prethodnim danima i nedeljama prikupljane su informacije da bi se pronašlo najbolje i najefikasnije rešenje za doniranje pomoći.

Jelena Đoković je navela da su respiratori najneophodnija oprema, ali da su “svi nagrnuli na proizvođače”. Takođe, gospođa Đoković je navela da respiratora nema dovoljno, da im se cena kreće u rasponu između 10 i 50 hiljada evra, a pitanje je da li će to biti i krajnja cena. Prilikom odluke šta i kako donirati matici, neki od kriterijuma bili su kvalitet opreme i brzina isporuke za Srbiju.

Đoković je najavio i dalju pomoć preko fondacije. “Vanredna je situacija i svako od nas u sklopu svojih mogućnosti pokušava da doprinese. Kao što je to bio slučaj sa poplavama, naša fondacija će otvoriti poseban račun i na taj način odgovoriti na zahteve mnogih ljudi iz inostranstva kako bi mogli i oni da konkretno pomognu”, rekao je Đoković.

Bravo Nole!