gif

Ovan u horoskopu

Znaku ovna pripadaju osobe rođene od 21. marta do 20. aprila. Ovim znakom vlada planeta Mars, planeta energije i akcije koja im daje snagu, ambiciju ali i nestrpljivost

Ovan je prvi znak u Zodijaku i simbolizuje početak proleća. On zna da mora da se boriti za ostalih 11 znakova, pa se rođeni u Ovnu najbolje snalaze u ulozi vođe i začetnika a nikako podređenog. Iskreni su, otvoreni, komunikativni i direktni i zato ih okolina najviše ceni. Ne vole laž, zakulisane radnje, igrice… Sa njima uvek znamo na čemu smo. Ovan je heroj, istraživač pionirskog duha, egoista, agresivan, bez takta, u svemu želi da bude prvi, grub je ali istovremeno i šarmantan.

Jedna od najboljih osobina Ovna je upornost. Oni uvek jasno vide svoj cilj i spremni su da idu do krajnjih granica da bi ga ostvarili. Ova njihova osobina može nekada da bude kobna za mnoge, ali isto može i mnogima da ulepšaju život.

Ovnove nikada nećete da vidite slabe. Oni žele da ih svi vide kao predvodnike, heroje, uvek spremne za borbu. Najviše vole da se hvale i da ih drugi hvale, njegova omiljena tema su oni sami. Skromnost im nije jača strana, ali im je potrebno da dobiju priznanje i od drugih. Ako treba da bira slavu ili novac, Ovan će uvek da izabere slavu, što ne znači da ne voli da imaj mnogo materijalnog. Vole… Itekako.

Onaj ko uspe da dobije njihovu pažnju, biće obožavan, hvaljeni i uzdignut do nebesa. Ovnovi su neverovatno tvrdoglavi, uplitaće se u teme o kojima ništa ne znaju samo da bi dokazali da niste u pravu, neće poslušati ničiji savet, ma koliko dobar bio. Ovnovi moraju sami sve da provere. Iako su vrlo uporni, istrajni i odaju sliku nepobedivih, zapravo su prilično osetljivi. Ovi osetljivi periodi su brzo prolazni jer ovnovi nemaju vremena da se bave melanholijom.

Ovnovi ljude jasno razgraničavaju na prijatelje i neprijatelje. Pripadnici ovog znaka ne umeju da lažu, jako su loši u tome. Ovnovi su predvodnici i imaju potrebu da štite i prosvetljuju druge, iako im oni to ne traže. Veruju da mogu da urade sve bolje od drugih i nemaju potrebu da se neko meša u njihov posao.

Ako ste Ovnovima interesantni, podići će vas na zlatni oltar. Iskreni, puni energije, optimisti, idealisti, šarmantni obično dobijaju sve što požele. Teško ih je odbiti.

Muškarac Ovan: On je vođa, ratnik, strastven, povlači za sobom masu ljudi. Od njega ne treba očekivati ljubav već samo strast. Ako tražite sigurnost i tihu ljubav, sreli ste pogrešnu osobu.  Duhovit je, za kratko vreme pružiće vam sve ali ne sputavajte ga u karijeri jer će se izgubiti bez pozdrava. On vrvi od novih ideja i kreativne energije. Sebičan je, nema takta ali to i priznaje. Kada se zaljubi, njegova nepromišljenost iznenađuje. Predaće se svim srcem, siguran da je to jedina prava ljubav. Kada se san rasprši počeće sve ispočetka sa nekom drugom. Podržavajte njegovu nezavisnost.

Žena Ovan: Ima slične osobine kao i muškarac. Nije uglađena ali ni lukava ni podla. Voli društvo, izlaske, ljubav. Uvek će čeznuti za herojem svojih snova za kojim njeno srce žudi. Kad joj jedan odnos dosadi (prijateljski, ljubavni…), napustiće ga bez objašnjenja. Voli crvenu i crnu boju. Žena Ovan sama sebi otvara vrata, ne dozvoljava da joj se pridrži kaput, donosi sebi stolicu, zove taksi, bije svoj boj. Osetljiva je na laskanje ukoliko je realno. Da bi vas volela mora se ponositi vama.

Poznati muškarci Ovnovi:  Kazanova, Ivan Grozni, Napoleon treći, Lenjin, Vinsent Van Gog, Goja, Čehov, Zola, Čarli Čaplin, J. S. Bah, Oto fon Bizmark, Marlon Brando, Omar Šarif, Elton Džohn, Erik Klepton, Momo Kapor, Čkalja, Goran Bregović, Kventin Tarantino, Akiro Kurosava, Džohn Ford i mnogi drugi.

Poznate žene Ovnovi: Gloria Svanson, Klaudia Kardinale, Dušica Žegarac, Doris Dragović, Lejdi Gaga, Maraja Kere, Doris Dej, Paloma Pikaso, Selin Dion, Viktoria Bekam, Sara Džesika, Parker, Erika Jong…