gif

Kumodraž – novi investicioni raj

Beograd nastavlja da se širi – idealan potez je, sada, onaj prema Avali. Šta ovaj deo grada ima da ponudi potencijalnim kupcima, investitorima, ljudima željnim da sivilo urbane metropole zamene oazom zelenila na samo 15-tak minuta od centra?

Urbanističkim planom je predviđeno da se na ukupno 110 hektara izgradi 4.317 stanova, četiri vrtića, tri škole (dve osnovne i jedna srednja), dom zdravlja, sportski centar… Sve to za nešto manje od 13 hiljada stanovnika kkoji će naseljavati deo voždovačke i deo zvezdarske Opštine. Naravno, u skladu sa novim planom širenja Beograda ka Avali biće izgrađene i nove saobraćajnice, nove kanalizacione mreže, novih trafostanica, pristupnih telekomunikacionih mreža, toplovoda, distributivnog gasovoda i svega onoga što će život na ovoj poziciji učiniti prijatnim i relaksirajućim.

Šta je ostalo za individualne investitore?

Čini li vam se ova lokacija interesantnom? Brdovito zemljište u podnožju Avale svideće se svima koji žele malo mira u svom životu, miran kutak za odgajanje i vaspitavanje dece, onima koji su se uželeli svežeg i nezagađenog vazduha… Srećom, osim planova Države za razvoj ovog dela grada, postoji zemljište u privatnom vlasništvu koje se zainteresvanima nudi na prodaju.

Jedno od njih je parcela na potezu od spomenika Stepi Stepanoviću prema restoranu Gaj i svima poznatom motelu 1000 ruža. Kada se krene tim pravcem, na nekih 1.500 metara od samog spomenika ka planini, sa leve strane sveže asfaltiranog puta, nalazi se parcela u starom vlasništvu ukupne površine nešto veće od 1,1 hektara.

Dodatnu vrednost ovoj nepokretnosti daje činjenica da direktno izlazi na dve ulice: sa glavnog puta frontalna dužina placa je oko 40 metara. Pogled se pruža ka Avali i autoputu ka Nišu. Tu je i put kroz tunel koji vodi ka Resniku, a u istoj dužini se pruža i put koji vodi ka ibarskoj magistrali i auto putu Miloš Veliki. Dakle, gotovo idealna lokacija za sve one koji bi da pobegnu iz grada ali ne i od grada.

Kakva je struktura placa?

Po generalnom urbanističkom planu, ova lokacija sasatavljena od parcele površine 33 ara uz put i 88 pod šumom, predviđena je za stanovanje. Shodno činjenici da u ovom momentu, dok se ne usvoji plan detaljne regulacije nije moguće raditi preparcelizaciju na manji broj placeva za individualnu porodičnu gradnju, zemljište se prodaje u celosti.

Budući vlasnik će, kada planirane regulative postanu pravosnažne, moći – ukoliko ne želo da zadrži plac u celosti – da ga podeli na veliki broj manjih i tako ponudi tržištu. Naravno, tako podeljeno zemljište imaće daleko veću cenu nego što je sada ima, pa se otvara mogućnost i za zaradu. Svakako, preporučujemo da budući vlasnik zadrži deo zemljišta za sebe, ne samo zbog činjenice da će uskoro cena kvadrata na ovom mestu značajno dobijati na vrednosti, već i zbog toga što će kvalitet života na ovom potezu da bude neuporedivo bolji nego u gradskom jezgru.

Ukoliko ste zainteresovani za ovu parcelu, želite da saznate sve neophodne detalje, slobodno nam se obratite a mi ćemo Vas spojiti sa osobom zaduženom za davanje dodatnih informacija i prodaju. Srećna kupovina!