gif

Ован у хороскопу

Знаку овна припадају особе рођене од 21. марта до 20. априла. Овим знаком влада планета Марс, планета енергије и акције која им даје снагу, амбицију али и нестрпљивост

Ован је први знак у Зодијаку и симболизује почетак пролећа. Oн зна да мора да се борити за осталих 11 знакова, па се рођени у Овну најбоље сналазе у улози вође и зачетника а никако подређеног. Искрени су, отворени, комуникативни и директни и зато их околина највише цени. Не воле лаж, закулисане радње, игрице… Са њима увек знамо на чему смо. Ован је херој, истраживач пионирског духа, егоиста, агресиван, без такта, у свему жели да буде први, груб је али истовремено и шармантан.

Једна од најбољих особина Овна је упорност. Они увек јасно виде свој циљ и спремни су да иду до крајњих граница да би га остварили. Ова њихова особина може некада да буде кобна за многе, али исто може и многима да улепшају живот.

Овнове никада нећете да видите слабе. Они желе да их сви виде као предводнике, хероје, увек спремне за борбу. Највише воле да се хвале и да их други хвале, његова омиљена тема су они сами. Скромност им није јача страна, али им је потребно да добију признање и од других. Ако треба да бира славу или новац, Ован ће увек да изабере славу, што не значи да не воли да имај много материјалног. Воле… Итекако.

Онај ко успе да добије њихову пажњу, биће обожаван, хваљени и уздигнут до небеса. Овнови су невероватно тврдоглави, уплитаће се у теме о којима ништа не знају само да би доказали да нисте у праву, неће послушати ничији савет, ма колико добар био. Овнови морају сами све да провере. Иако су врло упорни, истрајни и одају слику непобедивих, заправо су прилично осетљиви. Ови осетљиви периоди су брзо пролазни јер овнови немају времена да се баве меланхолијом.

Овнови људе јасно разграничавају на пријатеље и непријатеље. Припадници овог знака не умеју да лажу, јако су лоши у томе. Овнови су предводници и имају потребу да штите и просветљују друге, иако им они то не траже. Верују да могу да ураде све боље од других и немају потребу да се неко меша у њихов посао.

Ако сте Овновима интересантни, подићи ће вас на златни олтар. Искрени, пуни енергије, оптимисти, идеалисти, шармантни обично добијају све што пожеле. Тешко их је одбити.

Мушкарац Ован: Он је вођа, ратник, страствен, повлачи за собом масу људи. Од њега не треба очекивати љубав већ само страст. Ако тражите сигурност и тиху љубав, срели сте погрешну особу.  Духовит је, за кратко време пружиће вам све али не спутавајте га у каријери јер ће се изгубити без поздрава. Он врви од нових идеја и креативне енергије. Себичан је, нема такта али то и признаје. Када се заљуби, његова непромишљеност изненађује. Предаће се свим срцем, сигуран да је то једина права љубав. Када се сан распрши почеће све испочетка са неком другом. Подржавајте његову независност.

Жена Ован: Има сличне особине као и мушкарац. Није углађена али ни лукава ни подла. Воли друштво, изласке, љубав. Увек ће чезнути за херојем својих снова за којим њено срце жуди. Кад јој један однос досади (пријатељски, љубавни…), напустиће га без објашњења. Воли црвену и црну боју. Жена Ован сама себи отвара врата, не дозвољава да јој се придржи капут, доноси себи столицу, зове такси, бије свој бој. Осетљива је на ласкање уколико је реално. Да би вас волела мора се поносити вама.

Познати мушкарци Овнови:  Казанова, Иван Грозни, Наполеон трећи, Лењин, Винсент Ван Гог, Гоја, Чехов, Зола, Чарли Чаплин, Ј. С. Бах, Ото фон Бизмарк, Марлон Брандо, Омар Шариф, Елтон Џохн, Ерик Клептон, Момо Капор, Чкаља, Горан Бреговић, Квентин Тарантино, Акиро Куросава, Џохн Форд и многи други.

Познате жене Овнови: Глориа Свансон, Клаудиа Кардинале, Душица Жегарац, Дорис Драговић, Лејди Гага, Мараја Кере, Дорис Деј, Палома Пикасо, Селин Дион, Викториа Бекам, Сара Џесика, Паркер, Ерика Јонг…