gif

Veliki godišnji horoskop za 2020. – Bik

Rođeni u znaku Bika imaju tvrdu glavu i meko srce. Oni su, sa jedne strane, racionalni i praktični, sa izraženim smislom za materijalne vrednosti, a sa druge strane su osetljivi, romantični i sentimentalni

Bik nije impulsivan, veoma je strpljiv i oprezan, ali je zato vrlo istrajan u svojim namerama i jako je tvrdoglav.

Bikovi su uglavnom srdačani i ljubazani, duboko brinu o drugim ljudima. Bikovi će naporno da rade kako bi ostvarili ciljeve, i ostvariće ih jer su izuzetno ambiciozni ljudi. Loša osobina im je što mogu da postanu izuzetno ljubomorni i tvrdoglavi. Mnogi Bikovi će da naprave značajne promene tokom ove godine.

Za Bikove 2020.  je još jedna godina izgradnje, gde će napori koje budu ulagali da pokažu solidne i vidljive efekte u njihovom životu. Kako godina bude prolazila, moći će da se osvrnu iza sebe i tačno vide koliko je toga sagrađeno u njihovom životu. Bikove prve dekade očekuju mnoge promene u životu. Za žene rođene u ovoj dekadi, problemi dolazi od oca ili supruga.

Zvezde ukazuju da Bikovi u ovoj godini treba da reorganizuju budžet. Predstojeća godina doneće Bikovima razne mogućnosti koje mogu da prihvate ili da odbiju. Početak godine doneće im neke kontakte sa inostranstvom ili odvesti na daleka putovanja. Od kako je Uran ušau u njihov znak, Bikovi su počeli da vole sebe i da se stavljaju na prvo mesto. Bikovima je u 2020. godini prioritet da se posvete ličnom rastu. Na ovom putu otpor mogu da očekuju od partnera. Krajem marta pa do početka maja, potrebno je da unesu puno dodatne energije u njihovo neposredno okruženje, jer Mars brzo napreduje dopremajući svrhu i energiju njihovim  ciljevima. Od polovine maja do kraja juna, Bikovi treba da se posvete sebi i razmisle šta najviše cene u životu. Unutrašnje sukobe će da osete u periodu od početka septembra do polovine novembra, što bi moglo da im nagomila stres. Mogući problem sa rodbinom.

POSAO

Već u januaru mesecu, mnogi Bikovi će prepoznati prave prilike i krenuti napred. Neki će poželeti da napuste stari posao i nađu novi, bolje plaćen. Bikovi koji vode sopstveni posao, ovo je godina kada mogu da preduzmu inovativne korake za širenje poslovanja. Manjak samopouzdanja može da se pojaviti u period od kraja januara, pa do kraja februara. U period od sredine februara do polovine marta, Bikovi treba da izbegavaju donošenje odluka u žurbi, posebno ako se one tiču finansija, potom da učestvuju u dogovorima sa bliskom rodbinom kao i da pozajmljuju novac bliskim prijateljima. Polovinom maja, Bikovi će učvrstiti pozicije i moći će da uživaju. Početkom juna čeka ih donošenje neke važne odluke, pa je savet da se posavetuju sa nekim. Bikovima koji rade timski, leto će biti lagano. Jesen će da doneti puno novih mogućnosti. Neko veliko povećanje prihoda nije izgledno, ali primena discipline u oblastima rada sa više organizovanim i razvijenijim planom će rezultovati finansijskom sigurnošću i stabilnošću.

Zvezde Bikovima savetuju da ove godine treba dva puta da razmisle pre investiranja u imovinu ili nekretnine. Najbolje bi bilo da za imovinu naprave dobru procenu kako bi izbegli moguću zbrku. Za Bikove, ova godina nije dobra za iznajmljivanje i prodaju imovine.

U vreme pomračenja Meseca, u proleće, Bikovi mogu da naiđu na neke poteškoće u oblastima rada i karijere. Imaće koristi od promene svakodnevne rutine, ali oni žele da se bore protiv nje. Ne treba da se opiru – to će biti dobro za dugoročne promene. Otkriće da imaju puno energije i uživaće u većem uspehu nego prethodnih godina.

LJUBAV

Početak godine Bikovima može da donese tajnu vezu ili emocije sa dugogodišnjim prijateljem/prijateljicom. Za slobodne Bikove moguća je nova romantična veze, i to krajem februara i početkom marta. Ta nova veza bi mogla da prođe kroz krizu u drugoj polovini avgusta. Oni koji je prevaziđu, sigurno će još više da učvrste odnos. Bikovi koji su u braku biće posvećeni održavanju mira i spokojstva. U prvom kvartalu godine mogu da očekuju neprilike. Radi se o problemu koji se vuče već duže vreme. O ovom problemu Bikovi treba da razgovaraju sa partnerom i sa prijateljem u koga imaju poverenje. Posebno žene Bikovi rođeni u prvoj dekadi mogu da imaju problem sa ocem ili suprugom, a u nekim situacijamamožda da pretrpe gubitak oca ili supruga.

Bikovima snaga leži u porodici, pa treba da se pobrinu da joj posvete dovoljno vremena. Loša situacija u vezi mogla bi da eskalira na jesen, kada će se ponovo potegnuti pitanja u vezi sa ljubomorom, posesivnošću, seksom i novcem – biće to otvaranje Pandorine kutije. Trebaće im dosta truda da dovedu stavri na svoje mesto.

Za Bikove koji nisu u vezi, je ovo možda pravo vreme da porade na romantičnim veštinama kako bi pronašli ljubav. Njihov šarmantan stav i prijatno raspoloženje može ih odvesti daleko. Ono čega treba da se čuvaju je ljutnja, ljubomora i impulsivnost tokom jeseni, posebno u oktobru.

ZDRAVLJE

Bikovima je prva polovina godine dosta dobra po pitanju zdravlja. Moguće su manje prehlade i problemi sa disajnim putevima. Stres im može da dovede so disbalansa štitne žlezde i hormonske poremećaje. Bikovi su gurmani, pa im se preporučuje da ove godine povedu računa i ne podlegnu preteranom uživanju u hrani – može da dođe do nagomilavanja kilograma. Takođe, treba da se potrude da se ne hrane van kuće. Moguća je briga za zdravlje porodice u periodu od jula do septembra.

Bikovima će glavni izazov ove godine da bude održavanje idealne mase. Kako ne bi upali u začarani krug, što pre treba da počnu da unose više tečnosti, voća i povrća, i da izbegavaju kasne večere. Bikovi koji imaju hobi, ove godine treba da mu se posvete.

Odaberite horoskopski znak za više informacija:

Ovan | Bik | Blizanci | Rak | Lav | Devica | Vaga | Škorpija | Strelac | Jarac | Vodolija | Ribe